x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziții în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Descinderi și la fiica lui Ioan Crișan

Percheziții în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Descinderi și la fiica lui Ioan Crișan

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2024   •   09:33
Percheziții în cazul asasinatului cu bombă de la Arad. Descinderi și la fiica lui Ioan Crișan

Procurorii efectuează, miercuri, șapte percheziții domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele suspecte în acest caz se află şi fiica milionarului ucis. Anchetatorii percheziţionează la acest moment locuinţa acesteia, au indicat sursele citate.

Miercuri dimineață au loc descinderi la domicilii ale apropiaților lui Ioan Crișan. Sunt vizați membrii familiei omului de afaceri. Anchetatorii au ajuns la concluzia că asasinat ar fi fost comandat din rândul apropiaților lui, nu din rândul partenerilor de afaceri sau a unor dușmani, așa cum s-a vehiculat în ultimii ani.

„Procurorii Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, în această dimineață, 7 percheziții domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave”, anunță Parchetul General.

Procurorii arată că „au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care și-au desășurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală”.

„În cauză au fost efectuate numeroase activități investigative și de cercetare penală, activități derulate în mod constant și care au presupus inclusiv activități de cooperare judiciară internațională”, se menționează în finalul comunicatului.

O explozie urmată de un incendiu şi soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, pe 29 mai 2021. Bărbatul care a decedat este Ioan Crişan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.
Maşina bărbatului în vârstă de 66 de ani a explodat în momentul în care acesta a pornit motorul, transmite Mediafax.

Polițiștii au audiat până acum sute de persoane și au făcut numeroase expertize. Anchetatorii români au colaborat cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece au fost informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac. 

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate cu zeci de tone de peşte. 

×
Subiecte în articol: perchezitii om afaceri moarte arad