x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu; a fost extinsă urmărirea penală

Percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu; a fost extinsă urmărirea penală

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2024   •   09:25
Percheziţii în dosarul lui Iulian Dumitrescu; a fost extinsă urmărirea penală
Sursa foto: Foto: observator.tv

Procurorii DNA efectuează, marţi dimineaţa, noi percheziţii în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, în condiţiile în care anchetatorii au extins urmărirea penală în acest caz.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că percheziţiile au loc la mai multe adrese, inclusiv la Primăria Lehliu şi la primarul acestei localităţi.

Procurorii au dispus extinderea urmăririi penale pe anumite fapte care au legătură cu atribuirea unor contracte de lucrări, arată sursele citate.

Iulian Dumitrescu este cercetat sub control judiciar, cu interdicţia exercitării funcţiei, pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

El este acuzat că, în perioada noiembrie - decembrie 2022, i-a pretins unui om de afaceri să achiziţioneze, în schimbul sumei de 47.500.000 de lei, părţile sociale deţinute de cumnatul său la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală, şi ar fi primit până în data de 4 decembrie 2023 suma totală de 16.210.000 de lei.

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut în derulare, la momentul respectiv, un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării acţiunilor de la cumnatul lui Iulian Dumitrescu i s-ar mai fi atribuit unul nou.

Totodată, DNA susţine că au fost depistate nereguli în declaraţiile de avere ale lui Dumitrescu.

În acelaşi dosar, sunt anchetaţi sora lui Iulian Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi cumnatul acestuia, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Iulian Dumitrescu perchezitii