x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii la firme ce importau produse din carne; prejudiciu estimat - peste 21 milioane de lei

Percheziţii la firme ce importau produse din carne; prejudiciu estimat - peste 21 milioane de lei

24 Feb 2016   •   10:17
Percheziţii la firme ce importau produse din carne; prejudiciu estimat - peste 21 milioane de lei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Peste 150 de poliţişti bucureşteni efectuează, miercuri, 53 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălarea banilor, cu un prejudiciu estimat la peste 21 de milioane de lei.

"Bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip 'fantomă', în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) remis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011 - 2014, persoanele vizate au desfăşurat acte de comerţ intracomunitar cu produse din carne şi produse chimice, pe care le-au comercializat în mod ilicit pe teritoriul României către mari distribuitori de astfel de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăţi comerciale de tip "fantomă".

Poliţiştii pun în executare 23 de mandate de aducere în acest dosar. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Sectorului 5.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale. AGERPRES

×