x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală, fraudă informatică şi bancrută frauduloasă

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală, fraudă informatică şi bancrută frauduloasă

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   17:15
Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală, fraudă informatică şi bancrută frauduloasă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au pus, marţi, dimineaţa, în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară - 11 în judeţul Dolj şi unul în judeţul Braşov - la persoane bănuite de evaziune fiscală, fraudă informatică şi bancrută frauduloasă.

Potrivit IPJ Dolj, activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în care sunt cercetaţi administratorii unei firme de activitate pază şi protecţie, care, începând cu luna martie 2022, ar fi reţinut angajaţilor impozitele şi contribuţiile către bugetul de stat, pe care nu le-ar fi plătit în termenul de cel mult 60 zile, deşi dispuneau de lichidităţi.

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi participat la licitaţii organizate de diverse instituţii ale statului, ocazie cu care ar fi folosit documente care atestau, în fals, că societăţile nu aveau obligaţii fiscale şi bugetare către bugetul de stat. Prejudiciul adus bugetului de stat este de peste 4.000.000 lei.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi a poliţiştilor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov. 

×