x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Zeci de mii de euro, aproape 100 de telefoane și un autoturism de lux, confiscate de la cămătari

Zeci de mii de euro, aproape 100 de telefoane și un autoturism de lux, confiscate de la cămătari

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2023   •   23:00
Zeci de mii de euro, aproape 100 de telefoane și un autoturism de lux, confiscate de la cămătari

Polițiștii din cadrul IPJ Harghita au descoperit și ridicat în timpul perchezițiilor de vineri, printre altele, peste 80.000 de euro, 355.000 de lei, aproape 100 de telefoane mobile, un autoturism de lux și un pistol.

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 13 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au descoperit și ridicat 87.080 de euro, 354.983 de lei, 1.000 de franci elvețieni, 317.000 de forinți maghiari, 99 de telefoane mobile, 3 tablete, 3 laptopuri și un autoturism de lux, cu o valoare de aproximativ 80.000 de euro”, precizează IGPR.

Potrivit sursei citate, a mai fost descoperit și indisponibilizat un pistol cu aer comprimat, care face parte din categoria armelor neletale, supuse autorizării și care nu figurează înscris în circuitul legal.

„Persoana la care a fost găsit pistolul nu figurează ca fiind autorizată pentru a deține, purta sau folosi arme din această categorie, conform legislației în vigoare. La aceeași dată, o persoană a fost condusă la sediul Poliției din Municipiul Gheorgheni, pentru audieri”, se arată ăn finalul comunicatului.

Polițiștii din Harghita au făcut, vineri diminează, zeci de percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și camătă.

„Din cercetări s-a reținut că, începând cu anul 2019 și până în prezent, mai multe persoane, din municipiul Gheorgheni, ar fi acordat către diverse persoane sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi cuprinse între 20 și 300% pe lună. Totodată, pentru persoanele care ar fi restituit împrumutul cu întârziere sau n-ar fi avut posibilitatea să achite dobânzile, persoanele bănuite ar fi recurs la amenințări și șantaj”, potrivit IGPR

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: perchezitii santaj camata