x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Persoane care vindeau haine şi încălţăminte pe internet, cercetate pentru evaziune fiscală

Persoane care vindeau haine şi încălţăminte pe internet, cercetate pentru evaziune fiscală

02 Iul 2016   •   16:05
Persoane care vindeau haine şi încălţăminte pe internet, cercetate pentru evaziune fiscală

Mai multe persoane care vindeau online haine şi încălţăminte sunt cercetate de poliţiştii bucureşteni pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, a informat Direcţia Generală de Poliţie a Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

În acest dosar, joi, poliţiştii au efectuat 11 percheziţii în Capitală şi pe raza judeţelor Ilfov şi Giurgiu şi au dus la audieri 15 suspecţi.

"Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au desfăşurat activităţi comerciale constând în vânzarea online de obiecte vestimentare şi încălţăminte, fără declararea veniturilor către organele fiscale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor legale", a informat sursa citată.

Au fost ridicate în vederea confiscării peste 3.400 de perechi de încălţăminte şi 1.900 de articole vestimentare, ce aveau aplicate însemnele unor mărci cunoscute, existând suspiciunea contrafacerii.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 1.800.000 de lei.

Au fost identificaţi 28.000 de lei şi 4.000 de euro, precum şi unităţi de calcul, carduri bancare şi înscrisuri extracontabile. De asemenea, a fost constituit sechestru asigurător pe două imobile, două terenuri şi un autoturism, aparţinând bănuiţilor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faţă de cinci bănuiţi fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Sursa: AGERPRES

×