x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Aproape 500 de persoane, trimise în judecată, anul trecut, pentru infracțiuni informatice

Aproape 500 de persoane, trimise în judecată, anul trecut, pentru infracțiuni informatice

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   22:45
Aproape 500 de persoane, trimise în judecată, anul trecut, pentru infracțiuni informatice

Aproape 500 de persoane au fost trimise în judecată, anul trecut, pentru infracțiuni informatice, a transmis miercuri IGPR.

IGPR a instrumentat, în anul 2022, 1.246 de cazuri de natură penală în domeniul combaterii criminalității informatice, fiind identificate și destructurate 14 grupuri infracționale organizate specializate în
atacuri și înșelăciuni în mediul online.

În urma activităților desfășurate, sub coordonarea DIICOT, au fost trimise în judecată 486 de persoane suspectate de săvârșirea a 1.230 de infracțiuni informatice.

De asemenea, Poliția Română a desfășurat 1.620 activități de prevenire la nivel național, precum și în mediul online. Beneficiarii au primit recomandări despre cum să identifice tentativele de fraudă online și ce trebuie să facă pentru a nu devenit victime.

Totodată, structurile specializate ale MAI au luat măsuri pentru protejarea infrastructurii informatice a ministerului împotriva atacurilor.

„Astfel, Direcția Generală de Protecție Interne a analizat peste 6.000 de alerte de securitate. Niciunul dintre atacurile derulate asupra infrastructurii informatice a MAI în anul 2022 nu și-a atins scopul, nu au fost compromise date clasificate sau confidențiale și nu a fost afectată capacitatea operațională a instituției”, arată IGPR.

Potrivit analizei efectuate de DGPI, amenințările cibernetice au devenit din ce în ce mai frecvente și complexe. Acestea au vizat, fără succes, indisponibilizarea unor servicii electronice,
compromiterea resurselor informatice, extragerea unor date etc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: persoane infracțiuni informatice