x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Poliţist din Brașov, arestat preventiv pentru mită de 8.000 de lei

Poliţist din Brașov, arestat preventiv pentru mită de 8.000 de lei

15 Sep 2022   •   11:44
Poliţist din Brașov, arestat preventiv pentru mită de 8.000 de lei

Un poliţist din Brașov a fost arestat preventiv pentru o mită de 8.000 de lei. A luat banii pentru a nu face cercetări într-un dosar.

DGA Brașov a făcut, marți, 5 percheziții la locuințele unor persoane și la un sediu de poliție, urmate de 3 mandate de aducere a suspecților.

Practic, un agent de poliție din cadrul IPJ Brașov, Postul de Poliție Ormeniș, a primit 8.000 de lei de la o persoană pentru a nu lua măsuri și pentru a nu face cercetări într-un dosar penal în care este investigată persoana care a oferit mita, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza, transmite, joi, DGA.

De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care arată că polițistul a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută.

Cercetările continuă pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, favorizarea făptuitorului și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Polițistul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mita