x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Predoiu, la bilanțul DNA: Desființarea SIIJ este una temporară. Rămâne o temă în perspectivă

Predoiu, la bilanțul DNA: Desființarea SIIJ este una temporară. Rămâne o temă în perspectivă

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   17:45
Predoiu, la bilanțul DNA: Desființarea SIIJ este una temporară. Rămâne o temă în perspectivă
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a apreciat, luni, la bilanțul DNA, că desființarea SIIJ a fost o măsură temporară. El afirmă că rămâne „o temă pentru Parlament, Guvern și CSM, în perspectivă”

„Anul 2022 a marcat adoptarea unei legi importante privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ - n.r.). Aș vrea să spun ceea ce am spus și atunci - soluția adoptată din punctul meu de vedere este una temporară. A fost dată de o serie de paramnetri pe care nu îi puteam schimba ca ministru al Justiției, respectiv poziția foarte fermă a CSM cu privire la soluția ulterioară desființării SIIJ și presiunea obținerii încheierii MCV, obiectiv care ne-a deschis o perspectivă în privința extinderii spațiului Schengen”, afirmă Cătălin Predoiu.

El apreciază că „era absolut necesar să procedăm la desființarea SIIJ în 2022 și nu o puteam face decât într-un fel în care să obținem sufragiile CSM”.

„Am spus atunci și o repet astăzi că eu o văd ca pe o soluție temporară. Asta rămâne o temă, poate nu pentru anul acesta și nu pentru DNA, cât pentru Parlament, guvern și CSM, în perspectivă”, încheie Predoiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: predoiu siij