x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia

Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2024   •   11:30
Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia

Un tânăr de 19 ani care a fost condamnat cu executare la 5 ani de închisoare după ce a ucis trei persoane într-un accident produs în august 2023 și care avea alcoolemia de aproape 2 la mie este prima condamnare în baza Legii Anastasia, a anunțat joi Robert Cazanciu.

Social-democratul susține într-un mesaj postat pe Facebook că prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia pe 29 mai.

„Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia. Șoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie și și-a recunoscut faptele”, afirmă Cazanciuc.

El arată că cei trei tineri care au murit avea 17, 18 și 25 de ani, iar ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier.

„Nu ignorați legea, nu ignorați viețile altora și nici pe a voastră. Nu vă mai urcați la volan băuți, drogați sau fără permis auto. Riscați închisoarea cu executare dacă ucideți pe cineva. Și, mai nou, o lege intrată recent în vigoare, pe care am inițiat-o, prevede suspendarea cu până la 10 ani a dreptului de a avea permis, în cazul consumului de droguri sau a unei alcoolemii peste limita penală, de 0,8 la mie”, mai scrie Robert Cazanciuc pe rețeaua de socializare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Legea Anastasia robert cazanciuc