x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Soțul încornorat l-a turnat la DNA pe primarul municipiului Botoșani. Vezi declarația de avere a amantei

Soțul încornorat l-a turnat la DNA pe primarul municipiului Botoșani. Vezi declarația de avere a amantei

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2024   •   16:09
Soțul încornorat l-a turnat la DNA pe primarul municipiului Botoșani. Vezi declarația de avere a amantei

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, s-a autosuspendat din PSD în urma audierii sale de către procurorii DNA. A fost condus la sediul DNA Suceava pentru a fi chestionat în legătură cu angajarea unei cunoștințe la Direcția de Taxe și Impozite.

"În urma evenimentelor de astăzi, în care mi-a fost adusă la cunoștință măsura controlului judiciar, am urmat, cum era și firesc, regulile de integritate instituite în PSD și am comunicat conducerii PSD Botoșani autosuspendarea din toate funcțiile deținute în partid", a declarat Andrei într-o postare pe Facebook.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că primarul este suspectat că ar fi dispus angajarea preferențială a unei "cunoștințe" la Taxe și Impozite în 2021. Mai multe percheziții au avut loc la Primăria Botoșani, la Direcția de Taxe și Impozite și la domiciliul lui Cosmin Andrei. Se presupune că Andrei ar fi încercat să angajeze amanta sa, care lucra la o bancă, la Direcția de Taxe și Impozite.

Denunțul la DNA a fost făcut de soțul femeii, în contextul în care aceasta a depus o acțiune de divorț în decembrie anul precedent.

"Potrivit procesului-verbal din data de 25 ianuarie, ofiţerul de poliţie judiciară delegat în cauză a luat legătura, telefonic, cu numitul Cristian-Maricel Hriţcu, care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind şofer pe TIR şi că deţine nişte înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26 august 2021 susţinut de soţia sa Cristina-Geanina Hriţcu pentru ocuparea unui post la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Botoşani. Aceste înscrisuri le are de la soţia sa, care le-a primit în vara anului 2021 şi pe care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, Cristian-Maricel Hriţcu le-a luat şi le-a depozitat într-un imobil din municipiul Botoşani la care are acces prietenul său", se menţionează în document.

DNA a confirmat că procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare în cursul anului 2021. Au fost efectuate percheziții domiciliare în două locații din municipiul Botoșani, una dintre ele fiind sediul unei instituții publice, potrivit Antena 3 CNN.

/media/file/Hritcu-Cristina-Geanina-D_A.pdf

×
Subiecte în articol: Cosmin Andrei botosani