x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procesul procurorului general Augustin Lazăr cu Ministerul Justiţiei, amânat pentru data de 2 aprilie

Procesul procurorului general Augustin Lazăr cu Ministerul Justiţiei, amânat pentru data de 2 aprilie

19 Mar 2019   •   13:02
Procesul procurorului general Augustin Lazăr cu Ministerul Justiţiei, amânat pentru data de 2 aprilie
Sursa foto: DIANA OROS

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, marţi, amânarea pentru data de 2 aprilie a procesului procurorului general Augustin Lazăr cu Ministerul Justiţiei, în care se solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie.

Hotărârea a fost luată după ce avocatul procurorului general a depus o cerere de amânare, motivând că tot marţi are o altă cauză în care-l reprezintă pe Augustin Lazăr la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În dosarul Lazăr vs. Ministerul Justiţiei, la termenul de judecată de azi, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea apărătorului lui Lazăr şi a dispus amânarea judecării cauzei pentru data de 02.04.2019 ora 11,00", a informat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Pe 2 noiembrie 2018, procurorul general Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie demarată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

În data de 24 octombrie 2018, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei a invocat 20 de puncte, printre care probleme grave de comportament şi comunicare publică, probleme grave de management, lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii, discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului, contestarea deciziilor Curţii Constituţionale, neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin proiectul de management prin utilizarea pe scară largă a delegărilor în funcţii de conducere, critici aduse Parlamentului şi Guvernului, modul de desfăşurare a anchetei privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, încălcarea legii prin semnarea unor protocoale cu SRI. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Augustin Lazăr