x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii schimbă acuzația de trafic de persoane împotriva lui Andrew Tate

Procurorii schimbă acuzația de trafic de persoane împotriva lui Andrew Tate

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   17:00
Procurorii schimbă acuzația de trafic de persoane împotriva lui Andrew Tate
Sursa foto: antena3CNN

Procurorii au declarat marți că influencerul Andrew Tate, fratele său Tristan și alți doi suspecți sunt cercetați pentru trafic de persoane în formă continuată, afirmând că este o infracțiune mai gravă decât acuzațiile separate de trafic de persoane, potrivit Reuters.

Frații Tate și două suspecte din România se află în arest la domiciliu în așteptarea anchetei penale pentru suspiciuni de trafic de persoane, viol și formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei.

Frații Tate au negat acuzațiile.

În conformitate cu legislația română, procurorii au depus acuzații împotriva celor patru suspecți, dar cazul este în curs de investigare și nu a ajuns încă în instanță. Se așteaptă ca procurorii să îi trimită în judecată mai târziu în luna iunie.

Cei patru au fost reținuți de poliție din 29 decembrie până la 31 martie, când au fost plasați în arest la domiciliu.

Marți, DIICOT i-a notificat pe frații Tate că acuzația de trafic de persoane a fost schimbată în trafic în formă continuată, a declarat un purtător de cuvânt al DIICOT. Potrivit legislației românești, traficul de persoane adulte este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Încă o victimă a fost adăugată la acest caz, care a început cu șase femei, a precizat purtătorul de cuvânt.

Echipa de avocați a fraților Tate a declarat că modificările de marți au fost în „interesul legal” al suspecților.

„Cadrul legal a fost revizuit și modificat pentru a asigura menținerea unei anchete imparțiale”, au spus ei într-o declarație.

Tot marți, procurorii DIICOT au anunțat că au deschis o anchetă penală separată împotriva unui român apropiat al fraților Tate, sub acuzația de trafic de persoane și de constituire a unui grup infracțional pentru a exploata sexual șapte femei.

Procurorii au declarat că Vlad Obuzic, pe ale cărui platforme de socializare apar imagini cu el alături de frații Tate, și alți doi suspecți și-au recrutat presupusele victime seducându-le și pretinzând în mod fals că doresc o relație sau o căsătorie.

Victimele erau apoi constrânse să producă conținut pornografic pentru site-urile de socializare, suspecții păstrând majoritatea câștigurilor.

„Pentru a se asigura de loialitatea victimelor și de faptul că vor presta doar în beneficiul membrilor grupului, acestea erau obligate să își tatueze numele sau fața membrului grupului care le exploata”, au declarat procurorii într-un comunicat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: procuror andrew tate trafic