x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii cer o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru Blatter și Platini

Procurorii cer o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru Blatter și Platini

15 Iun 2022   •   20:10
Procurorii cer o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru Blatter și Platini

Parchetul elvețian a cerut, miercuri dimineață, o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare, cu suspendare timp de doi ani, pentru Michel Platini și Sepp Blatter, în dosarul presupusei plăți neloiale de două milioane de franci elvețieni (1,8 milioane de euro), relatează L'Équipe.

Acuzațiile au dus la eliminarea din fotbal a celor doi foști conducători. Procuratura federală i-a acuzat pe bărbatul de 66 de ani din Lorena și pe cel de 86 de ani din cantonul Valais de „fraudă" și, teoretic, riscau o pedeapsă cu închisoarea de „cel mult cinci ani".

„Blatter și Platini au acționat dintr-un motiv pur egoist și financiar", a explicat procurorul Thomas Hildbrand în motivarea sa în fața celor trei judecători ai instanței penale a Tribunalului Penal Federal (TPF) din Bellinzona.

Michel Platini, care a fost scutit de a participa la proceduri în a doua săptămână a procesului, a fost absent din sala de judecată, spre deosebire de Sepp Blatter.

Procesul urmează să se încheie la 22 iunie. Hotărârea este așteptată la 8 iulie.

(sursa: Mediafax)

×