x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se solidarizează cu protestul magistraţilor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se solidarizează cu protestul magistraţilor

26 Feb 2019   •   17:47
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se solidarizează cu protestul magistraţilor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au hotărât marţi să se solidarizeze cu acţiunile magistraţilor împotriva adoptării OUG 7/2019 pe legile justiţiei.

"În ziua de 26 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, constituită în temeiul Hotărârii nr. 95/20.02.2019 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, a hotărât solidarizarea de principiu cu acţiunile colegilor magistraţi - judecători şi procurori împotriva adoptării OUG nr. 7/2019. De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, cu unanimitate, şi-au însuşit conţinutul Hotărârii nr. 95/20.02.2019 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii privind adoptarea OUG nr. 7/2019", se arată într-un comunicat.

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, inclusiv membri ai Asociaţiei Procurorilor din România, şi-au exprimat dezacordul cu privire la opinia exprimată public de către această asociaţie privind ordonanţa pe legile justiţiei.

Reacţia procurorilor vine după ce Asociaţia Procurorilor din România, condusă de Elena Iordache, a dat luni un comunicat de presă îşi exprimă susţinerea pentru OUG 7/2019, motivând că această ordonanţă cuprinde dispoziţii legale care răspund solicitărilor magistraţilor privind reglementarea condiţiilor de admitere în profesie şi pune în aplicare decizii ale Curţii Constituţionale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: greva procurori