x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorii militari au deschis dosar penal după aterizarea forțată a elicopterului militar

Procurorii militari au deschis dosar penal după aterizarea forțată a elicopterului militar

15 Iul 2021   •   14:05
Procurorii militari au deschis dosar penal după aterizarea forțată a elicopterului militar

Procurorii Parchetului Militar au deschis un dosar penal, după aterizarea forțată a elicopterului militar American Black Hawk în Piața Charles de Gaulle, din București.

„Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal – neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a declarat colonelul magistrat Florin Bobin, procuror militar.

Un elicopter al armatei americane care participa la un exercițiu militar a aterizat de urgență joi în Piața Charles de Gaulle din Capitală. Mai mulți stâlpi din zonă au fost afectați.

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate. Ordinul a fost dat de generalul maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din România, iar anunțul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviației.

Ceremonia se va ține prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

×