x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Profesorul universitar acuzat că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 ani, trimis în judecată

Profesorul universitar acuzat că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 ani, trimis în judecată

10 Iun 2016   •   17:29
Profesorul universitar acuzat că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 ani, trimis în judecată

Profesorul universitar Dan Păcurariu, acuzat că şi-a ucis iubita în urmă cu 18 ani, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de Parchetul Capitalei, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Dan Păcurariu, în vârstă de 55 de ani, este profesor la Universitatea Hyperion din Bucureşti. El a avut o relaţie cu una dintre studentele sale, Mihaela Fulga, absolventă în anul 1996 a Facultăţii de Filologie, secţia limba chineză. După absolvire, femeia a lucrat doi ani la un liceu din Bucureşti, după care, în anul 1998, a primit o ofertă să predea în China.

Anchetatorii susţin că, în noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, profesorul a mers la locuinţa iubitei sale, în vârstă de 30 de ani, pentru a o convinge să nu plece. Nu a reuşit, aşa că a decis să o ucidă, lovind-o în cap cu un corp dur, fapt ce i-a cauzat moartea. Cadavrul femeii a fost descoperit peste două zile în stare de putrefacţie.

Procurorii mai susţin că agresiunea a avut loc în contextul degradării relaţiei dintre Păcurariu şi Mihaela Fulga, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale profesorului, acesta fiind extrem de posesiv. Astfel, Dan Păcurariu o urmărea pe femeie la locul de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă.

Parchetul a pus sechestru pe bunuri imobile ce aparţin profesorului universitar, în vederea garantării reparării pagubei produse părţilor civile. Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dan pacurariu trimis in judecata