x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Protest spontan la Judecătoria Sector 3 din Capitală. Se primesc termene pentru Crăciunul viitor

Protest spontan la Judecătoria Sector 3 din Capitală. Se primesc termene pentru Crăciunul viitor

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   11:18
Protest spontan la Judecătoria Sector 3 din Capitală. Se primesc termene pentru Crăciunul viitor

Personalul auxiliar din cadrul Judecătoriei Sector 3 din Capitală au declanșat, vineri, un protest spontan, din cauza nemulțumirilor privind salariile. Avocații se plâng că au primit termene pentru Crăciunul viitor și pericolul este să se ajungă la prescrierea faptelor.

Protestul spontan declanșat de personalul auxiliar din cadrul judecătoriei Sector 3 din Capitală a început la ora 10.00 și ține până la ora 12.00.

În acest interval orar se vor suspenda programul de lucru cu publicul și ședințele de judecată, cu excepția urgențelor.

„Motivele acestui protest sunt legate de neplata integrală a salariilor timp de 7 luni, a comunicării din partea MFP că nu se vor aloca bani pentru plata integrală a salariilor și nici a tranșelor scadente în anul 2023 din hotărâri judecătorești și alte acte administrative”, potrivit anunțului protestatarilor.

Avocatul Adrian Cuculis spune că se primesc deja termene pentru Crăciunul viitor, iar pericolul este ca faptele să se prescrie.

„Protest în Justiție la Judecătoria Sectorului 3. Primim deja termene pentru Crăciunul viitor. Dacă lucrurile vor merge așa pe mai departe, vom începe să primim termene în 2025. Asta se traduce într-un blocaj al rezolvării cauzelor atât de natură penală și civilă și să nu uităm că în fiecare zi se mai prescrie câte un dosar penal (răspunderea penală)”, spune Cuculis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protest judecători