x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Raluca Prună: Noi aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia; când trebuie să o aplicăm, ne uităm cui o aplicăm

Raluca Prună: Noi aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia; când trebuie să o aplicăm, ne uităm cui o aplicăm

20 Sep 2016   •   18:14
Raluca Prună: Noi aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia; când trebuie să o aplicăm, ne uităm cui o aplicăm

Problema României este că legislaţia se aplică în mod discriminatoriu, a declarat marţi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, în legătură cu votul senatorilor în cazul fostului ministru Gabriel Oprea.

"Nu vreau să mă refer la un caz particular, dar în cursul alocuţiunii pe care am avut-o astăzi (marţi - n.r.), am spus că problema României nu este că nu avem legislaţie, problema României este că noi aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia. Adică, facem un fel de discriminare pozitivă. Deci, atunci când trebuie să aplicăm legislaţia ne uităm cui o aplicăm - ceea ce mă face pe mine să afirm, fără niciun fel de rezervă, că nu suntem o ţară în care suntem orbi cu privire la cine este cel sau cea căruia trebuie să-i aplicăm un cod de etică sau o prevedere a legii", a spus Raluca Prună.

Aceasta a participat marţi la o dezbatere organizată de europarlamentarul Monica Macovei pe tema legislaţiei anticorupţie în sectorul de business.

Sursa: AGERPRES

×