x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Răsturnare de situație în cazul Sorinei Pintea. Curtea de Apel a decis

Răsturnare de situație în cazul Sorinei Pintea. Curtea de Apel a decis

09 Iul 2020   •   12:32
Răsturnare de situație în cazul Sorinei Pintea. Curtea de Apel a decis

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât menținerea controlului judiciar pentru fostul ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta a fost trimisă în judecată, pe 30 aprilie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru luare de mită.

Tribunalul Bucureşti a revocat pe 2 iulie această măsură preventivă. DNA a contestat decizia.

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA împotriva încheierii din data de 02.07.2020, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală. Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând, menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpata Pintea Sorina", se arată în încheierea de şedinţă.

Aceasta a fost acuzată pentru luare de mită, în formă continuată, în timpul când deținea funcția de manager al  Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare.

În perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, ea ar fi pretins şi primit bani, în mod ilegal, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe. Este vorba de 10.000 de euro, încasați la 20 decembrie 2019, şi 120.000 lei, la 28 februarie 2020, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică, al cărui obiect era proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator, sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din spitalul pe care îl conducea. Contractul a fost încheiat în 2019.

"În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", menţionează DNA.

În urma flagrantului, aceasta a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti și eliberată pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, fiind plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. 

×