x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Relu Fenechiu a pierdut în lupta cu ANAF. Dosarul prejudiciului de un milion de euro la buget va fi rejudecat

Relu Fenechiu a pierdut în lupta cu ANAF. Dosarul prejudiciului de un milion de euro la buget va fi rejudecat

25 Sep 2019   •   13:08
Relu Fenechiu a pierdut în lupta cu ANAF. Dosarul prejudiciului de un milion de euro la buget va fi rejudecat
Sursa foto: antena3

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis apelul formulat de Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Serviciul Teritorial Iași, privind instituirea executării silite a bunurilor fostului ministru al Transportului și ex membru PNL, Relu Fenechiu. Dosarul prin care acesta contesta impunerea popririi  va fi rejudecat de instanța de fond. 

Relu Fenechiu are pe rol mai multe procese prin care încearcă să oprească executările silite inițiate împotriva sa. Acesta a contestat acțiunea ANAF și a cerut anularea actelor de executare și a procesului verbal de sechestru pentru bunuri mobile din 12.07.2017.

Politicianul a fost acuzat și condamnat pentru trafic de influență în formă continuată și spălare de bani, în dosarele Transformatorul și Siveco. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție. 

"În perioada 2012-2014, inculpatul Fenechiu Relu a cerut si a primit de la o firma de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justitiei (în valoare de 13.990.059 de lei, fara TVA) si de o societate farmaceutica, cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (în valoare de 8.130.721 de lei, fara TVA), pentru sprijinul promis si acordat în câstigarea si derularea acestor proiecte", arată comunicatul DNA. Pe lânga condamnarea la trei ani si zece luni de închisoare din respectivul dosar, instanta l-a obligat pe acesta la plata unor despagubiri de 4.075.080 de lei (peste 850.000 de euro). ANAF a initiat ulterior executarea silită.

bzi.ro

 

 

 

×
Subiecte în articol: relu fenechiu