x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bărbat din Iași, reținut pentru că a obligat o copilă să practice prostituția

Bărbat din Iași, reținut pentru că a obligat o copilă să practice prostituția

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   22:30
Bărbat din Iași, reținut pentru că a obligat o copilă să practice prostituția

Un bărbat din Iași a fost reținut, iar procurorii cer miercuri arestarea preventivă, după ce, timp de două luni, la finalul anului trecut, a obligat o copilă de 16 ani să practice prostituția.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, au documentat infracțiunile unui bărbat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și pornografie infantilă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie - noiembrie 2023, acesta ar fi recrutat și exploatat o copilă de 16 ani, a obligat-o să se prostitueze, profitând de vârsta fragedă, condițiile precare de trai și absența suportului familial.

„Bărbatul ar fi transportat victima în diverse locații, din județul Iași, situate preponderant în mediul rural, la clienții identificați prin intermediul unor anunțuri postate pe diverse site-uri, însușindu-și aproape în integralitate banii obținuți din activitatea infracțională. De asemenea, în aceeași perioadă, acesta ar fi produs și procurat de la persoana vătămată minoră, materiale în care era înfățișată în ipostaze sexuale explicite, pe care le-ar fi stocat în telefonul său mobil și, ulterior, le-ar fi distribuit altor persoane, folosind același sistem informatic”, spun polițiștii.

În urma efectuării percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore. Miercuri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: retinere prostitutie