x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut pentru fapte de corupție

Șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut pentru fapte de corupție

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   15:45
Șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut pentru fapte de corupție

Șeful Comisariatului județean Bistrița-Năsăud din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Ioan Borș, a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Procurorii din DNA Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Ioan Borș, comisar-șef al Comisariatului județean Bistrița-Năsăud din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, acuzat de luare de mită în formă continuată.

„În perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, inculpatul Borș Ioan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit de la mai multe persoane, diferite sume de bani, necuantificate până în prezent, și alte foloase necuvenite, în legătură cu exercitare atribuțiilor sale de serviciu specifice privind efectuarea unor controale de mediu, în contextul implementării unor proiecte private în agricultură. Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de inculpat în sediul instituției pe care o conducea, sub pretextul că vor fi remise mai departe către subalternii săi pentru ca aceștia să nu se mai deplaseze în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor”, spun procurorii anticorupție.

Borș urmează să fie prezentat vineri Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: reţinut coruptie ioan bors