x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Românul acuzat că a cauzat moartea a 39 de imigranți în Marea Britanie a fost extrădat

Românul acuzat că a cauzat moartea a 39 de imigranți în Marea Britanie a fost extrădat

20 Oct 2022   •   21:00
Românul acuzat că a cauzat moartea a 39 de imigranți în Marea Britanie a fost extrădat

Românul acuzat că ar fi cauzat moartea a 39 de imigranți, care au fost găsiți morți într-un camion frigorific, în Marea Britanie, a fost extrădat definitv joi, potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Marius Mihai Drăghici este acuzat că făcea parte dintr-o rețea care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie. Românul în vârstă de 48 de ani lucra în industria de transport și avea legături în Bacău, dar și în Spania, conform Sky News.

Victimele din camionul frigorific erau bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani. Acestea s-au sufocat după ce au fost închise într-un camion care a fost transportat cu feribotul de la Zeebrugge, în Belgia, la Purfleet, pe 23 octombrie 2019, timp de aproape 12 ore.

Românul Marius Mihai Drăghici, acuzat ca ar fi cauzat în marea Britanie, moartea a 39 de imigranți, a fost extrădat joi în mod definitiv de către ÎCCJ, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

„Cu o groază de greșeli de procedură pe care le-am sesizat instanței de judecată, cu un mandat de arestare nul în opinia mea, ne-am aruncat cetățeanul român ca pe nimic în mâinile unei țări non-UE, care, în mandatul de arestare nu reușise să explice CUM a fost implicat de fapt românul în moartea celor 39 de imigranți. Deși mandatul are grave probleme de legalitate și autoritățile în Marea Britanie au refuzat să pună la dispoziție actele ce stau la baza mandatului, (deși Curtea de Apel București le ceruse) ÎCCJ, în 5 ore de la contestație, a clarificat deja că trebuie să fie extradat”, spune avocatul.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: imigrant extradare