x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Românul care golea cardurilor bătrânilor din Marea Britanie a fost prins

Românul care golea cardurilor bătrânilor din Marea Britanie a fost prins

23 Aug 2019   •   17:32
Românul care golea cardurilor bătrânilor din Marea Britanie a fost prins

Leonard Velcu, un român de 31 de ani, a fost încarcerat zilele trecute la Wolverhampton, în Marea Britanie, după ce a recunoscut comiterea mai multor jafuri prin golirea cardurilor bancare deţinute de pensionare, scrie observator.tv.

Anul trecut, timp de patru luni, Leonard Velcu şi partenerul său de infracţiuni, Viorel Agapie, au păcălit cel puţin 15 pensionari din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 60 şi 85 de ani.

Conform Express and Star, cei doi români i-au uşurat pe pensionarii britanici de cel puţin 12.000 de lire sterline.

Acţionau în special în hipermarketuri. Unul dintre ei distrăgea atenţia, iar celălalt nota codul pin al cardurilor.

Apoi, după ce ieşeau din magazin, victimele erau abordate de către unul dintre cei doi români. Erau întrebate dacă nu cumva au scăpat o hârtie de 10 lire sterline.

În momentul în care victima verifica în portofel dacă nu a scăpat banii, românul subtiliza cardul bancar.

Apoi, cei doi jefuitori goleau cardul de bani cumpărând lucruri scumpe, până în momentul în care cardul era blocat de proprietar.

Leonard Velcu a fost prins încă de anul trecut, dar a dispărut, după ce magistraţii britanici au decis punerea lui sub control judiciar. Despre Viorel Agapie nu se mai ştie nimic.

Velcu a fost judecat în lipsă şi condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare. A fost capturat din nou, zilele trecute, în Wolverhampton, unde ar urma să-şi ispăşească şi pedeapsa.

Românul are însă o poveste demnă de filmele artistice. A comis jafuri similare precum cele din Marea Britanie şi în alte ţări ale Uniunii Europene, fiind deja interzis în Suedia şi Danemarca.

Pe lângă cele două state, a mai fost încarcerat în Italia, Spania şi Olanda. Deşi dat în urmărire internaţională, Leonard Velcu obişnuia să posteze numeroase poze pe pagina sa de Facebook.

După ce a fost prins prima dată în Marea Britanie, s-a făcut nevăzut, dar a postat poze după ce a ajuns chiar în Canada.

Conform sursei amintite, Leonard Velcu are şi trei copii, aflaţi în România, în grija mamei lor.

×