x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Două persoane fără educație și bolnave, ținute în sclavie în Covasna

Două persoane fără educație și bolnave, ținute în sclavie în Covasna

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2023   •   18:30
Două persoane fără educație și bolnave, ținute în sclavie în Covasna

Fenomene de sclavie și aservire în România anului 2023: s-a întâmplat în județul Covasna, unde două persoane cu boli psihice și fizice, dar și fără educație, au fost supuse la muncă forțată. Procurorii DIICOT au intrat pe fir și au eliberat victimele.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată.

„În fapt, s-a reținut că inculpații cel puțin din anul 2020 și până la data de 24 august 2023, au primit și adăpostit în locuința lor, două persoane vătămate în vederea exploatării prin supunerea la muncă fizică, ținerea în stare de sclavie sau alte procedee asemănătoare lipsirii de libertate ori de aservire, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-și exprima voința ori de starea de vădită vulnerabilitate determinată de nivelul scăzut de educție și de sănătatea precară fizică și psihică”, transmite, marți, DIICOT.

În urma executării mandatului de percheziție domiciliară emis de Tribunalul Covasna, s-a constatat că într-o anexă a locuinței inculpaților se aflau cele două victime adăpostite în condiții precare de igienă și având probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică.

Cele două victime au fost spitalizate în regim de urgență.

De asemenea, au fost descoperite în locuința inculpaților actele de identitate ale victimelor, suma de 4.000 euro, un telefon mobil și mai multe înscrisuri.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sclavie DIICOT