x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul de corupție al directorului CFR

Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul de corupție al directorului CFR

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   13:15
Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul de corupție al directorului CFR

Sorin Grindeanu a fost audiat, marți, la DNA, în dosarul de abuz în serviciu al directorului general interimar al CFR, Ion Simu-Aleandru.

Ministrul Transporturilor a fost audiat în calitate de martor în cazul șefului CFR SA, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

Ion Simu-Alexandru a fost pus sub acuzare, luni, împreună cu Petru Ceşa, directorul general adjunct tehnic al CFR SA.

În aprilie 2022, Petru Ceșa a fost instigat de Ion Simu-Alexandru să-și aroge funcția de director general și să semneze două decizii, dintre care una îl numea pe Ion Simu-Alexandru la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Ulterior, după ce a fost dezvăluită în mass-media una dintre decizii, acesta a fost din nou instigat de Ion Simu-Alexandru și a emis alte două decizii prin care i-a fost desfăcut contractul de muncă unei subordonate, pe motive disciplinare, suspectând-o că ar fi transmis documentul în presă. 

DNA precizează că cei doi au vrut să se impună în fața angajaților, astfel încât aceștia să nu mai aibă curajul de a face publice aspecte legate de conducerea instituției. 

 

×