x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Soţ şi soţie din Iaşi, reţinuţi sub acuzaţia că aduceau droguri din Spania

Soţ şi soţie din Iaşi, reţinuţi sub acuzaţia că aduceau droguri din Spania

18 Mai 2016   •   15:33
Soţ şi soţie din Iaşi, reţinuţi sub acuzaţia că aduceau droguri din Spania

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi au reţinut două persoane, soţ şi soţie, sub acuzaţia că au cumpărat aproape 6 kilograme de canabis din Valencia (Spania), drogurile fiind aduse apoi în România în mai multe colete prin intermediul unui microbuz.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada septembrie 2015 - mai 2016, Nicuşor Ciobotaru a procurat din Spania cantităţi importante de canabis (de ordinul kilogramelor), pe care le-a introdus în România în mai multe colete. Drogurile erau apoi depozitate la locuinţa sa din comuna Drăguşeni, judeţul Iaşi, iar ulterior erau comercializate en-gros pe piaţă ilicită din municipiul Iaşi, atât personal, cât şi prin intermediul soţiei sale, Mihaela Ciobotaru.

Astfel, pe 7 mai, Nicuşor Ciobotaru s-a deplasat în oraşul spaniol Valencia, de unde a procurat aproximativ 6 kilograme de canabis în schimbul sumei de 21.000 euro. Drogurile au fost ascunse într-un nou colet, printre alte bunuri, pe care l-a expediat în România prin intermediul unui microbuz aparţinând unei firme de transport din Suceava, având-o ca destinatar pe soţia sa.

După ridicarea coletului, Mihaela Ciobotaru s-a deplasat din localitatea Negreşti, judeţul Vaslui, spre localitatea Drăguşeni, judeţul Iaşi, unde a fost prinsă în flagrant în timp ce transporta coletul cu 5,750 kg canabis.

Cu ocazia efectuării unei percheziţii la domiciliul soţilor Ciobotaru, anchetatorii au descoperit cantitatea de 670,2 grame rezină de canabis (masă netă) şi cantitatea de 14,93 grame canabis (aflată în alt colet introdus în ţară în perioada anterioară), precum şi două cântare electronice.

De asemenea, în locuinţa familiei Ciobotaru au fost descoperite sumele de 11.980 euro şi 7.110 lei, obţinute din comercializarea drogurilor pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi.

Nicuşor şi Mihaela Ciobotaru vor fi prezentaţi miercuri la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: trafic de droguri