x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheş a fost respinsă

Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheş a fost respinsă

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   15:47
Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheş a fost respinsă
Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Cererea de strămutare a dosarului lui Cătălin Cherecheș, în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, a fost respinsă, joi, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Magistrații ÎCCJ au respins cererea de strămutare a dosarului fostului primar al orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare.

„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023”, este soluția ÎCCJ.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat vineri, 24 noiembrie 2023, de judecătorii Curţii de Apel Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie al DNA. Cu doar câteva ore de pronunţarea sentinţei definitive, acesta a fugit din ţară, sustrăgându-se de la executarea pedepsei.

În 28 noiembrie, Cherecheş a fost prins în Augsburg, Germania. Surse indică faptul că edilul a încercat să fugă și din Germania. El a mers cu o mătuşă cu maşina, gonind nebuneşte, cu aproximativ 200 de km pe oră. Cei doi au ajuns la o gară şi încercau să scape de maşină, eventual să ia apoi un taxi. Acesta a fost momentul în care edilul a fost prins de poliţiștii bavarezi şi de BKA.

×
Subiecte în articol: stramutare dosar cherecheş