x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Timiş: Protest spontan al grefierilor de la Tribunalul Timiş; sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarizare

Timiş: Protest spontan al grefierilor de la Tribunalul Timiş; sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarizare

21 Sep 2016   •   13:13
Timiş: Protest spontan al grefierilor de la Tribunalul Timiş; sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarizare

Grefierii şi personalul auxiliar conex de la Tribunalul Timiş au protestat spontan timp o oră, miercuri, fără a întrerupe activitatea specifică, principalele nemulţumiri fiind legate de condiţiile de muncă, de lipsa dotărilor şi a spaţiilor, dar şi de salarizare. 

'Am declanşat acest protest spontan din solidaritate cu ceilalţi colegi ai noştri din ţară, dar avem şi noi problemele noastre. Ne referim la condiţiile de muncă din instanţele judecătoreşti, normarea muncii, salarizare, atitudinea faţă de această categorie profesională a grefierilor, dotările tehnice, spaţiile în care ne desfăşurăm activitate, în birouri mici sunt câte patru grefieri. Protestul nu a afectat activitatea judecătorească pentru că un reprezentant al grefierilor a ieşit public şi a protestat timp de o oră', a declarat miercuri pentru AGERPRES Cătălin Trăistaru, prim-grefier în cadrul Tribunalului Timiş. 

O altă problemă reclamată de grefierii timişoreni se referă la factorii de mediu care le pot afecta sănătatea, cu toate că oficial nu sunt înregistrate ca boli profesionale anumite afecţiuni cum ar fi alergiile, astmul, spondilozele, problemele oftalmologice. 

'Încă nu cunosc în momentul de faţă cazuri de boli profesionale declarate oficial ca atare, dar din moment ce lucrăm cu dosare din Arhiva aflată la subsol, pline de praf, este foarte probabil să existe agenţi patogeni care ne afectează. Eu am o formă de astm bronşic pe care l-am dobândit de când lucrez în sistem', a completat Trăistaru. AGERPRES

×