x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Doi tineri și-au făcut acasă droguri din plante îmbibate cu acetonă și spray pentru insecte

Doi tineri și-au făcut acasă droguri din plante îmbibate cu acetonă și spray pentru insecte

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   22:00
Doi tineri și-au făcut acasă droguri din plante îmbibate cu acetonă și spray pentru insecte

Doi tineri de 17 și 19 ani au fost prinși de jandarmi într-un parc din Râmnicu Vâlcea având asupra lor substanțe interzise. Unul dintre tineri le-a spus jandarmilor că a preparat singur substanțele, folosind fragmente vegetale îmbibate cu acetonă și spray pentru insecte.

Marți după-amiaza, doi tineri de 17 și 19 de ani, care se aflau pe o bancă din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea, la vederea echipajului de jandarmi, s-au ridicat brusc și au încercat să evite contactul cu forțele de ordine, comportându-se suspect.

Ulterior, jandarmii vâlceni i-au oprit și legitimat, după care au efectuat un control corporal preventiv, în urma căruia au descoperit, asupra unuia dintre tineri, fragmente vegetale suspectate că ar putea fi interzise, precum și un cuțit.

„La întrebarea privind proveniența acestor fragmente vegetale, tânărul a explicat jandarmilor că le-a pregătit el însuși. Conform declarației sale, acestea ar fi plante îmbibate cu acetonă și spray pentru insecte, pe care intenționa să le consume singur, folosindu-le pentru a-și confecționa o țigară”, transmite Jandarmeria.

Actele întocmite, împreună cu substanțele și cuțitul confiscate, vor fi predate Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tineri droguri plante