x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader despre o întâlnire cu Ghiţă în Serbia: Exclus! Nici măcar nu l-am văzut

Toader despre o întâlnire cu Ghiţă în Serbia: Exclus! Nici măcar nu l-am văzut

28 Mar 2018   •   10:03
Toader despre o întâlnire cu Ghiţă în Serbia: Exclus! Nici măcar nu l-am văzut
Sursa foto: DIANA OROS

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a negat, miercuri, că ar fi avut vreo întâlnire în Serbia cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă, acesta subliniind că fostul deputat se află în procedură de extrădare.

"Cum să se întâlnească un ministru al Justiţiei cu cineva care este în procedură de extrădare? Unii m-au întrebat dacă participă la discuţii cu ministrul Justiţiei. Este absolut imposibil. V-am declarat, vă repet dacă vreţi, nu-i problemă. Nu că n-am avut. Nici măcar nu l-am văzut, cum nu l-aţi văzut dumneavoastră ieri sau alaltăieri", a spus Toader presei la sediul MJ.

Întrebat despre afirmaţia lui Ghiţă potrivit căreia i-ar fi transmis ministrului documente privind fabricarea dosarelor sale, Tudorel Toader a arătat că omul de afaceri trebuie să se adreseze instanţei din Serbia.

"Nu poartă un inculpat dialog direct cu ministrul Justiţiei oricare ar fi el. Deci, el are o procedură de extrădare în Serbia şi trebuie să se adreseze instanţei din Serbia, nu Ministerului Justiţiei din România", a mai afirmat ministrul.

Totodată, acesta a arătat că la MJ există dovada primirii la ministerul din Serbia a documentelor privind clarificările suplimentare în cazul lui Ghiţă.

"Pe data de 27 februarie, Ministerul Justiţiei a primit de la Curtea Supremă din Serbia solicitarea unor clarificări suplimentare privind activitatea infracţională desfăşurată de către inculpatul a cărui extrădare se cere. Imediat am transmis solicitarea la Curtea de Apel Ploieşti, pe 27 februarie. Pe 7 martie Curtea de Apel Ploieşti ne-a transmis documentele. Ministerul Justiţiei le-a tradus. Pe 8 martie le-a transmis prin fax la Curtea Supremă din Serbia. Pe 8 martie - la Curtea Supremă din Serbia, cu dovadă de expediere, cu dovadă de primire. Am solicitat Curţii de Apel, cum cere procedura de extrădare, documentele în original. Dacă ni le-a trimis în copie pe 7 martie, în original ni le-a trimis pe 21 martie 2018. În aceeaşi zi, 21 martie, au fost transmise prin curierat rapid către Ministerul Justiţiei din Serbia şi avem dovada primirii la ministerul din Serbia pe 23 martie. (...) Cel mult puteţi întreba Curtea de Apel Ploieşti de ce i-au trebuit două săptămâni, de pe 7 martie până pe 21 martie, să ajungă de la Ploieşti la Ministerul Justiţiei din România unde ar fi ajuns şi pe jos mai devreme de două săptămâni", a explicat ministrul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader sebastian ghita