x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Român condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane și de minori, prins în Spania

Român condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane și de minori, prins în Spania

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2024   •   23:15
Român condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane și de minori, prins în Spania
Sursa foto: Observatornews.ro

Un bărbat de 50 de ani din județul Alba care a fost condamnat în țară la 10 ani de închisoare pentru trafic de persoane și trafic de minori a fost prins în Spania.

Luni, în urma schimbului de informații realizat de polițiștii din Alba și Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – IGPR, cu Biroul Sirene Spania, a fost depistat, în localitatea Tarragona, Spania, un bărbat de 50 de ani, din județul Alba, urmărit internațional din categoria Most Wanted, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minor sub forma exploatării sexuale.

În 7 octombrie 2010, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informații Schengen pe numele bărbatului, cetățean român, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Alba, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minor sub forma exploatării sexuale.

În perioada noiembrie 2004 – octombrie 2005, bărbatul, împreună cu un alt cercetat, au recrutat, cazat sau primit prin fraudă ori înșelăciune mai multe persoane de sex feminin, atât majore cât și minore, în scopul exploatării sexuale a acestora. Pentru faptele comise, cel în cauză a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: trafic condamnat