x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei persoane, acuzate de o fraudă de 1,2 milioane de euro din subvenţii pentru irigaţii

Trei persoane, acuzate de o fraudă de 1,2 milioane de euro din subvenţii pentru irigaţii

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2024   •   11:28
Trei persoane, acuzate de o fraudă de 1,2 milioane de euro din subvenţii pentru irigaţii

Parchetul European (EPPO) a anunţat miercuri că a pus sub acuzare trei persoane pentru o fraudă de 1,2 milioane euro, în urma unei anchete privind acordarea de subvenţii din fonduri europene pentru modernizarea unor sisteme de irigaţii din judeţul Vâlcea.

Conform unui comunicat al EPPO, în acest caz sunt implicate trei organizaţii, care au obţinut sprijin de la Agenţia Română pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru patru proiecte de modernizare a sistemelor de irigaţii existente în localităţile Bucşani, Galicea şi Olanu din judeţul Vâlcea.

Valoarea totală a granturilor pentru cele patru proiecte a fost de aproximativ 4 milioane de euro (18.575 634 lei), fonduri nerambursabile.

Pentru fiecare dintre cele patru proiecte a fost efectuată o plată în avans de 300.000 euro, în total suma fiind de 1,2 milioane euro.

Ancheta EPPO a arătat că, pentru cele patru proiecte, au fost folosite documente false sau inexacte, atât în momentul în care au fost depuse pentru obţinerea finanţării, cât şi pe perioada executării acestora.

Mai mult, beneficiarii fondurilor au folosit cea mai mare parte a avansului în beneficiul lor şi nu în scopul pentru care fuseseră acordate.

Ancheta este în desfăşurare, pentru a se stabili amploarea activităţilor infracţionale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: frauda subventii irigaţii eppo