x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tudorel Toader spune că şedinţa CSM a fost reprogramată la solicitarea procurorului general

Tudorel Toader spune că şedinţa CSM a fost reprogramată la solicitarea procurorului general

05 Noi 2018   •   16:15
Tudorel Toader spune că şedinţa CSM a fost reprogramată la solicitarea procurorului general

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că Secţia pentru procurori a CSM a reprogramat, la cererea lui Augustin Lazăr, şedinţa privind discutarea avizării propunerii de revocare din funcţie a procurorului general. 

Iniţial, şedinţa a fost stabilită pentru 13 noiembrie, însă CSM a anunţat luni că a reprogramat-o pentru data de 19 noiembrie, în urma unor solicitări depuse de Augustin Lazăr şi ministrul Tudorel Toader. 

"Urmare a solicitărilor formulate de Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi de Tudorel Toader, ministru al Justiţiei, la datele de 26.10.2018 şi 1.11.2018, şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost reprogramată din data de 13 noiembrie 2018, ora 10,00, pentru data de 19 noiembrie 2018, ora 11,00", se arată într-un anunţ postat pe site-ul CSM. 

Tudorel Toader a venit cu precizări pe pagina sa de Facebook, în care explică faptul că nu el a cerut reprogramarea şedinţei, ci Augustin Lazăr. 

"Simple precizări, pentru a se vedea cine a solicitat CSM să amâne termenul de audiere a procurorului general! (...) 1 noiembrie 2018 - adresa CSM nr. 3/22373/2018 - 'Stimate domnule ministru, vă aducem la cunoştinţă faptul că, urmare a solicitării procurorului general, Augustin Lazăr, şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost programată pentru data de 20 noiembrie 2018 - ora 10,00'. (...) 1 noiembrie 2018 - adresa Ministerul Justiţiei către CSM nr. 3/91708/01.11.2018 - 'Am primit adresa dumneavoastră referitoare la reprogramarea şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru data de 20 noiembrie 2018 - ora 10,00. Având în vedere agenda prestabilită, vă rog ca şedinţa secţiei să fie reprogramată la o altă dată. Totodată, pentru evitarea acestor reprogramări, propun stabilirea de comun acord a şedinţei'. (...) 2 noiembrie 2018 - adresa CSM nr. 6/22373/2018 - 'Stimate domnule ministru, urmare a solicitării dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă faptul că şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cadrul căreia se va analiza avizarea propunerii ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost programată pentru data de 19 noiembrie 2018 - ora 11,00", a scris Toader. 

Pe 24 octombrie, el a anunţat că a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. 

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader