x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fost ministru în Guvernul Florin Cîțu, întrebat de ancheta DNA: Justiția își urmează calea

Fost ministru în Guvernul Florin Cîțu, întrebat de ancheta DNA: Justiția își urmează calea

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   14:45
Fost ministru în Guvernul Florin Cîțu, întrebat de ancheta DNA: Justiția își urmează calea

Raluca Turcan, fost ministru al Muncii în Guvernul condus de Florin Cîțu, a spus că nu va comenta niciodată o anchetă în justiție, referindu-se la demersul DNA care îi privește pe fostul premier Florin Cîțu și pe foștii ministri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Întrebată cum privește ancheta DNA privind achiziția de vaccinuri din pandemie, actualul ministru al Culturii, Raluca Turcan, care a fost ministru al Muncii în Guvernul Florin Cîțu, a spus că nu ar comenta situația niciunei persoane care se confruntă cu un demers în justiție.

„Vă pot spune un lucru pe care l-am spus de fiecare dată când există un demers al justiției. Și anume că justiția este independentă și își urmează calea. Ca om politic nu pot să fac niciun comentariu pentru că nu este profesionist din partea mea să mă pronunț cu privire la fondul unei anchete în justiție. La fel tratez și situația colegului, fostului meu coleg (...), am fost colegi în Guvern (cu Florin Cîțu - n.r.), cum privesc și situația oricărui om care într-un moment sau altul se confuntă cu justiția”, a spus Raluca Turcan.

Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, apar în dosarul DNA privitor la achiziția de vaccinuri anti-COVID în perioada pandemiei. Cercetările vizează infracțiunile de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Vineri, când a ieșit de la DNA, Vlad Voiculescu a spus că responsabilitatea achiziționării dozelor de vaccin aparține fostului premier Florin Cîțu, dar nu lua decizii fără consultarea cu președintele Klaus Iohannis.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: turcan dna justitie