x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un bărbat a pus în circulație 23 de bancnote false de 500 de euro

Un bărbat a pus în circulație 23 de bancnote false de 500 de euro

20 Oct 2022   •   19:10
Un bărbat a pus în circulație 23 de bancnote false de 500 de euro

Un bărbat de 36 de ani a fost arestat preventiv de polițiștii BCCO din Mureș fiind acuzat că a pus în circulație 23 de bancnote false de 500 de euro.

Potrivit unui comunicat al IPJ Mureș, polițiștii BCCO Târgu Mureş, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, au făcut luni 5 percheziţii domiciliare, în municipiul București și în județul Neamț, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monede, punerea în circulație de valori falsificate străine, înșelăciune, fals privind identitatea și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că în 6 și 7 iunie 2022, la patru case de schimb valutar din județele Harghita și Mureș, s-a prezentat un bărbat, care, utilizând acte de identitate false, românești și slovace, ar fi pus în circulație 23 de bancnote cu valoarea nominală de 500 de euro, contrafăcute.

În urma cercetărilor făcute, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate un aparat pentru verificarea autenticității bancnotelor, 4 peruci, 5.550 de lei, 1.200 USD, 6.100 de euro, 3 telefoane mobile și 3 laptopuri.

Bărbatul a fost dus la audieri și apoi reținut pentru 24 de ore.

Ulterior, magistrații au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bancnote false bărbat