x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Un fost primar al Slatinei şi soţul fostei judecătoare Carmen Marinescu, inculpaţi pentru corupţie

Un fost primar al Slatinei şi soţul fostei judecătoare Carmen Marinescu, inculpaţi pentru corupţie

17 Oct 2016   •   22:50
Un fost primar al Slatinei şi soţul fostei judecătoare Carmen Marinescu, inculpaţi pentru corupţie
Sursa foto: Carmen Marinescu

Fostul primar al municipiului Slatina din perioada 2013 -2015, Minel Prina, fostul viceprimar din perioada 2012-2015, Mihaela Stana, fosta şefă a Direcţiei de Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei Slatina, Mirela Pătru, un expert evaluator, precum şi soţul fostei judecătoare Carmen Marinescu sunt inculpaţi într-un dosar de corupţie înregistrat luni la Tribunalul Olt, potrivit portalului instanţei.

Dosarul în care sunt inculpaţi Minel Prina, Mihaela Stana, Mirela Pătru, Gheorghe Beznea (expert evaluator imobiliare) şi Iulius Severus Marinescu (soţul fostei judecătoare Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt) are ca obiect infracţiuni de corupţie, iar municipiul Slatina este parte vătămată.

Acest dosar a fost înregistrat luni la Tribunalul Olt şi se află la Camera Preliminară. Tot luni, judecătorul la care a ajuns dosarul a formulat declaraţie de abţinere şi aceasta i-a fost admisă, conform unei decizii luată în Camera de Consiliu a Tribunalului Olt.

Carmen Marinescu, fostă preşedintă a Tribunalului Olt, a fost condamnată de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă privativă de libertate de opt ani, iar soţul ei la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani, într-un dosar de infracţiuni de corupţie instrumentat de procurorii DNA. Sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Craiova nu este definitivă.

În luna mai 2015, procurorii DNA au trimis-o în judecată, la acea dată în stare de arest preventiv, pe judecătoarea Carmen Marinescu, acuzată de mai multe fapte de corupţie după ce a primit 200.000 de euro mită, prin intermediar, pentru a-l elibera din arest în 2011 pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit DNA, Carmen Marinescu este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, în formă continuată (5 acte materiale) şi fals în declaraţii în formă continuată (4 acte materiale). Cu banii din mită judecătoarea şi soţul acesteia ar fi cumpărat trei terenuri şi o casă, unul dintre terenuri fiind situat în municipiul Slatina şi aflat iniţial în domeniul public, iar apoi a fost trecut printr-o hotărâre a Consiliului Local Slatina din vara anului 2011 în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului privat al municipiului Slatina.

Terenul în cauză are o suprafaţă de 600 metri pătraţi din Slatina.

La finalul anului 2015, consilierii locali din Slatina au aprobat rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare între Iulius Marinescu şi municipalitate, astfel încât terenul să revină în patrimoniul municipiului Slatina. Rezoluţiunea contractului a fost aprobată la solicitarea lui Iulius Marinescu care a cerut Primăriei Slatina să facă demersurile necesare astfel încât terenul pe care l-a cumpărat de la primărie în anul 2011 să revină în patrimoniul municipiului Slatina.

Iuliu Marinescu nu va primi înapoi suma achitată municipiului Slatina reprezentând preţul de cumpărare al terenului. ''Se aprobă rezoluţiunea contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2557/14.12.2011, încheiat între Municipiul Slatina, în calitate de vânzător şi domnul Marinescu Iuliu Severus, în calitate de cumpărător, având ca obiect terenul în suprafaţă de 600 mp situat în municipiul Slatina, Aleea Tineretului nr. 5B (...) fără returnarea către cumpărător a sumei achitate reprezentând preţul de cumpărare'', prevede proiectul de hotărâre aprobat anul trecut de Consiliul Local Slatina.

Soţul judecătoarei Carmen Marinescu şi-a motivat solicitarea de a înapoia terenul municipiului Slatina prin faptul că din cauza situaţiei financiare nu a îndeplinit obligaţiile asumate de realizare a investiţilor pentru care a fost achiziţionat.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: slatina primar Carmen Marinescu coruptie