x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Veste devastatoare pentru Elena Udrea! Instanța i-a respins cererea de eliberare din închisoare

Veste devastatoare pentru Elena Udrea! Instanța i-a respins cererea de eliberare din închisoare

23 Sep 2022   •   16:09
Veste devastatoare pentru Elena Udrea! Instanța i-a respins cererea de eliberare din închisoare

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins, vineri, excepția de constituționalitate formulată de Elena Udrea, precum și apelurile împotriva deciziei penale pronunțată în Completul de 5 judecători. Aceasta era ultima cale prin care fostul ministru a încercat să fie eliberat.

Potrivit deciziei pronunțate vineri, s-au respins ca inadmisibile cererile de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală, formulate de către Liberiu Tudor Breazu şi Elena Gabriela Udrea .

Instanța obligă contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, scrie Mediafax.

Această decizie este cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare.

O altă decizie a magistraților Curții Supreme este de respingere, ca inadmisibile, a apelurilor declarate de Liberiu Tudor Breazu, Rudel Obreja şi Elena Gabriela Udrea împotriva deciziei penale nr. 41 din data de 7 aprilie 2022, pronunţată de Completul de 5 Judecători Penal.

Apelanţii sunt obligați la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia pronunțată vineri în acest dosar este definitivă.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea