x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Zeci de parcheziții la maneliștii care au cerut ilegal ajutoare de la stat în pandemie. Dan Armeanca, suspect într-un dosar de înșelăciune

Zeci de parcheziții la maneliștii care au cerut ilegal ajutoare de la stat în pandemie. Dan Armeanca, suspect într-un dosar de înșelăciune

15 Noi 2022   •   12:01
Zeci de parcheziții la maneliștii care au cerut ilegal ajutoare de la stat în pandemie. Dan Armeanca, suspect într-un dosar de înșelăciune
Sursa foto: Hepta

Polițiștii din Ilfov și procurorii Parchetului Buftea efectuează 73 de percheziții, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile mai multor persoane, bănuite de desăvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Perchezițiile se desfășoară în județele Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj și în Municipiul București. 

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, printre suspecți se află Dan Armeanca, iar Dan Bursuc va fi audiat ca martor.

Procurorii îi suspectează că ar fi declarat concerte fictive anulate în perioada pandemiei pentru a încasa ajutoare de la stat.

Vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere, urmând ca persoanele respective să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

Suma totală solicitată de persoanele bănuite de comiterea faptelor este de 1.278.608 lei, iar prejudiciul penal cauzat efectiv este în valoare de 553.792 de lei.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Dolj, Gorj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești, Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Parcheziții acasă la maneliștii care au încasat indemnizații în pandemie

×