x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident cumplit în Harghita. O persoană a murit și alte două sunt rănite din cauza unui șofer care conducea sub influența alcoolului

Accident cumplit în Harghita. O persoană a murit și alte două sunt rănite din cauza unui șofer care conducea sub influența alcoolului

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2023   •   16:01
Accident cumplit în Harghita. O persoană a murit și alte două sunt rănite din cauza unui șofer care conducea sub influența alcoolului
Sursa foto: Hepta

O persoană a murit și alte două sunt rănite într-un accident în care au fost implicate două autoturisme, produs duminică după-amiaza pe DN 13A, în județul Harghita.

Centrul Infotrafic informează că două autoturisme au fost intrat într-o coliziune pe DN 13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, în afara localității Vlăhița, județul Harghita.

La locul accidentului au intervenit trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD, transmite ISU Harghita.

În urma impactului, o persoană a murit, iar alte două sunt rănite, fiind preluate de echipajele SMURD și SAJ.

Traficul în zonă se desfășoară prin dirijare.

Totodată, unul dintre cei doi șoferi implicați duminică în accident avea o alcoolemie de 1,10 mg/l.

Din primele cercetări realizate de echipa operativă a IPJ Harghita, deplasată la fața locului, s-a constatat că un bărbat de 39 de ani, din Căpâlnița, în timp ce conducea un autoturism pe DN 13A „nu s-ar fi asigurat că poate efectua manevra de depășire în condiții de siguranță și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din județul Covasna”.

În urma impactului, o femeie de 53 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul din Covasna, a decedat, iar cei doi șoferi au suferit vătămări corporale și au fost transportați la spital pentru îngrijiri.

„Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, fiind înregistrată o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului din Căpâlnița și zero în cazul celuilalt șofer”, informează Poliția Harghita.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul, fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și ucidere din culpă.

×
Subiecte în articol: accident Harghita alcoolemie