x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Teleorman. Accident înfiorător între un microbuz și un TIR. A fost activat Planul roșu. 17 victime din care 4 copii. O persoană a decedat

Teleorman. Accident înfiorător între un microbuz și un TIR. A fost activat Planul roșu. 17 victime din care 4 copii. O persoană a decedat

06 Iul 2017   •   15:32
Teleorman. Accident înfiorător între un microbuz și un TIR. A fost activat Planul roșu. 17 victime din care 4 copii. O persoană a decedat

UPDATE 4: O persoană implicată în accidentul care a avut loc joi pe DN 52 între municipiile Alexandria şi Turnu Măgurele a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. 

"Victima avea 81 de ani. A făcut stop cardiac. A fost supus la multiple traumatisme. A fost resuscitat de două ori", a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSP Teleorman. Mioara Comana. 

Un grav accident rutier a avut loc joi după-amiază pe DN52, în judeţul Teleorman, mai multe persoane fiind rănite în urma coliziunii între un tir şi un microbuz cu pasageri. În accidentul petrecut la Furculeşti, între Alexandria şi Turnu Măgurele, au fost implicate 17 persoane.

UPDATE 3: Secretarul de stat în MAI dr. Raed Arafat a declarat joi, pentru AGERPRES, că vor mai fi aduşi la unităţi medicale din Bucureşti şi alţi răniţi în accidentul care a avut loc pe DN 52 în judeţul Teleorman. 

Astfel, un copil cu traumatism cranio-cerebral este transportat la Spitalul Bagdasar cu elicopterul SMURD, un bărbat cu multiple traumatisme este dus la Spitalul Floreasca tot cu elicopterul SMURD, iar alte 4 persoane grav rănite (din care o femeie gravidă în stare gravă) sunt transportate către Spitalul Universitar şi Spitalul Floreasca. 

De asemenea, alţi doi copii cu traumatisme cranio-cerebrale sunt transportaţi către Spitalul Bagdasar. 

Potrivit secretarului de stat în MAI, alte 6 persoane rănite din accident (cu diverse traumatisme) rămân internate pe Chirurgie, Otopedie şi ATI la Spitalul Alexandria. 

Dintre acestea două sunt în stare gravă (un rănit - ATI, resuscitat şi un rănit - în blocul operator cu hemoperitoneu), 4 persoane fiind internate pe secţiile de Chirurgie şi Ortopedie cu traumatisme minore. 

UPDATE 2: Cinci persoane rănite în accidentul care a avut loc joi pe DN 52, în judeţul Teleorman, vor fi aduse la Bucureşti, două cu elicopterele SMURD şi alte trei cu o maşină pentru victime multiple, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI dr. Raed Arafat. 

"Doi pacienţi vor fi aduşi cu elicopterele SMURD care sunt acolo - un copil şi un adult. Trei sau patru vor fi aduşi cu maşina de multiple victime, însoţite de personal medical. Restul vor rămâne acolo la acest moment. O persoană sângera puternic şi o rezolvă acolo", a precizat Arafat. 

Potrivit acestuia, răniţii vor fi aduşi la Spitalele "Bagdasar Arseni", Spitalul de Urgenţă Floreasca şi, cel mai probabil, la Spitalul Universitar Bucureşti. 

UPDATE 1: În accidentul petrecut joi după-amiază pe DN52, la Furculeşti, între Alexandria şi Turnu Măgurele, au fost implicate 17 persoane, un număr de 14 răniţi fiind transportaţi la UPU Alexandria, iar patru dintre aceştia sunt în stare gravă, precizează reprezentanţii IGSU. 

Cele două elicoptere SMURD care au fost solicitate la UPU Alexandria au preluat deja două dintre victimele aflate în stare gravă, pentru a fi transportate la spitale din Capitală. 

ȘTIREA INIȚIALĂ -  Accident deosebit de grav în județul Teleorman, unde un microbuz a fost strivit de un TIR. A fost activat Planul roșu.

Evenimentul a avut loc lângă localitatea Furculești.

Raed Arafat a declarat la o tleviziune de știri că exista 17 victime din care 3 copii. Șeful SMURD a mai adăugat că au fost trimise mai multe echipaje de salvare cât și un elicopter.

"Accidentul s-a produs, între municipiile Alexandria şi Turnu Măgurele, în urma unei coliziuni între un tir şi un microbuz de transport călători, în care se aflau pasageri. Potrivit primelor informaţii, victimele au fost transportate la spital. Vina pentru producerea accidentului aparţine şoferului de tir", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, citat de Agerpres.

Circulaţia pe DN52 este întreruptă, în zona accidentului, pe ambele sensuri. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, maior Adrian Gelu Dragomir, a fost declanşat planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului. 

La faţa locului s-au deplasat 2 echipaje pentru descarcerare, 3 echipaje medicale SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi 8 echipaje ale SAJ Teleorman. De asemenea, a fost prealertat un elicopter SMURD, care poate interveni în cazul în care îi va fi solicitată intervenţia de către echipajele de la faţa locului, a mai precizat reprezentantul ISU Teleorman. 

×