x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident naval în Tulcea, soldat cu persoane grav rănite, din cauza unui navigator băut

Accident naval în Tulcea, soldat cu persoane grav rănite, din cauza unui navigator băut

28 Iul 2020   •   19:40
Accident naval în Tulcea, soldat cu persoane grav rănite, din cauza unui navigator băut

UPDATE

Accidentul naval din Murighiol, județul Tulcea, s-a produs din cauza unui navigator băut, care nu a respectat senalul de navigație, au stabilit, marți, polițiștii.

„O ambarcațiune în care se aflau 4 persoane, în timp ce naviga pe fluviul Dunărea, din amonte, braț Sfântu Gheorghe, cu intenția de a pătrunde pe Dunărea Veche, pe fondul nerespectării șenalului de navigație, a intrat în coliziune cu o altă ambarcațiune (în care se aflau 9 persoane) care se deplasa din sens opus. Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcootest, pentru conducătorul primei ambarcațiuni, rezultând o valoare de 0, 34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, anunță Poliția Tulcea.

UPDATE:

13 persoane au fost rănite, marți, în urma accidentului naval de la Murighiol, județul Tulcea, acestea având mai multe traumatisme.

Șeful ISU Tulcea, Daniel Petrov a declarat, marți, că accidentul naval s-a produs între două ambarcațiuni, una având la bord opt persoane și cealaltă, cinci persoane. Cele două ambarcațiuni mergeau spre Dunărea Nouă.

În urma impactului, aproximativ 13 persoane au fost rănite.

„Dintre acestea, trei sunt investigate medical. Prezintă traumatisme osoase”, a spus Petrov. Două din cele trei persoane care au avut nevoie de intervenție medicală sunt copii, potrivit autorităților locale.

ISU Tulcea

 

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcațiuni cu persoane s-a produs în localitatea Murighiol. Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului Tulcea a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea echipajelor medicale la fața locului.

Până la acest moment, 2 persoane ar fi grav rănite. 

Pentru gestionarea situației, în zona respectivă au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri și 3 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis și un elicopter SMURD. 

Misiunea este în dinamică. 

×