x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident STUPID în Prahova. Șoferul unui autobuz a spulberat o barieră de cale ferată

Accident STUPID în Prahova. Șoferul unui autobuz a spulberat o barieră de cale ferată

26 Oct 2021   •   16:39
Accident STUPID în Prahova. Șoferul unui autobuz a spulberat o barieră de cale ferată

Șoferul unui autobuz a fost surprins, marți, când a forțat barierele de la o trecere de cale ferată, între stațiile Crivina - Brazi din județul Prahova.

Un nou caz de inconștiență a fost surprins marți la ora 14.15, de camerele de luat vederi, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 45+200, situată între stațiile Crivina - Brazi, județul Prahova.

Deși semnalele de avertizare sunt în funcțiune, iar brațele barierei în mișcare, șoferul forțează traversarea și rupe brațele barierei.

Șoferul a pus în pericol nu doar propria-i viață, ci și viețile pasagerilor.

„La data de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova s-au sesizat din oficiu despre faptul că un autobuz ar fi forțat trecerea la nivel cu calea ferată, din localitatea Tinosu, situată la km. feroviar 45+200, prevăzută cu semibariere tip BAT.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care la scurt timp a identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat, în varstă de 39 de ani, domiciliat în comuna Gorgota, județul Prahova. 

Nu au rezultat victime omenești și nici întârzieri de trenuri, apărătoarea din plastic a semaforului electric de culoare roșie fiind deteriorată.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și semnalizare falsă.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i s-a suspendat permisul de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile, conform art.102, al.3., lit.c din OUG. 195, privind cirulația pe drumurile publice”, anunță IPJ Prahova.

 

×