x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iași: Unul dintre șoferii implicați în accidentul din noaptea de vineri spre sâmbătă era băut

Iași: Unul dintre șoferii implicați în accidentul din noaptea de vineri spre sâmbătă era băut

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2024   •   09:20
Iași: Unul dintre șoferii implicați în accidentul din noaptea de vineri spre sâmbătă era băut

Unul dintre șoferii implicați în accidentul care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DE 583, în afara localității Războieni, județul Iași, soldat cu trei răniți, avea o alcoolemie de 1,4 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Iași, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 20 ani a condus o mașină pe direcția Târgu Frumos-Iași și într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe sensul opus de deplasare intrând într-o autoutilitară condusă regulamentar de un bărbat de 35 de ani.

În urma impactului, trei persoane din autoutilitară, șoferul, o femeie și un copil, au suferit leziuni, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Conform ISU Iași, este vorba de un copil în vârstă de șase ani, precum și de o femeie și un bărbat, cu multiple contuzii.

Poliția anunță că șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a constatat că șoferul autoutilitarei nu consumase băuturi alcoolice, iar șoferul autoturismului, tânărul de 20 de ani, avea o alcoolemie de 1,4 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor doi li s-au recoltat probe biologice la o unitate medicală în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

(sursa: Mediafax)

×