x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accidente la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. 12 militari americani au fost internaţi la spital

Accidente la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. 12 militari americani au fost internaţi la spital

de Antena 3    |    23 Iul 2017   •   10:01
Accidente la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. 12 militari americani au fost internaţi la spital
Sursa foto: captura Antena 3

Doisprezece militari americani care au participat la o paraşutare de noapte în cadrul exerciţiului Swift Response 17-1 de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au fost răniţi şi internaţi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

Starea militarilor americani este stabilă.

Majoritatea rănilor suferite au fost la picioare în urma aterizării cu paraşuta.  Acţiunea militară a început la ora 4 şi s-a încheiat după patru ore.

Brent Williams a precizat că starea tuturor celor 12 militari este stabilă, iar rănile au fost minore.

''Acest tip de operaţiuni aeriene reprezintă un tip de antrenament foarte riguros, dar comportă un anumit nivel de risc. Liderii noştri fac eforturi să reducă acest risc şi să identifice măsurile de siguranţă şi să prevină aceste riscuri sau accidentele care se pot întâmpla, dar acesta este riscul. Am efectuat şi eu asemenea antrenamente, am sărit cu paraşuta din avion, nu este deloc o aterizare uşoară'', a declarat Brent William, telefonic, corespondentului AGERPRES.

El a subliniat că deşi reprezentanţii forţelor armate americane iau ''foarte în serios'' orice incident, oricât de minor, faptul că 12 militari din cei 500, câţi au participat la operaţiunea aeriană, au suferit răni minore, este considerat ''un procent satisfăcător de mic''.

Exerciţiul din noaptea de vineri spre sâmbătă a presupus paraşutarea a 500 de militari pe baza de la Luna, din apropiere de Câmpia Turzii. Baza a fost locul desfăşurării altor două exerciţii care s-au desfăşurat vineri şi sâmbătă. În cadrul primului exerciţiu, nouă avioane Hercules C130 au paraşutat tehnică militară grea lângă bază, iar în cursul dimineţii de sâmbătă a avut loc un alt exerciţiu de asalt bazat pe un scenariu care presupunea înconjurarea şi ocuparea bazei aeriene.

Toate acestea au avut loc în cadrul exerciţiului Swift Response 17-1, exerciţiu de sprijin pentru exerciţiul multinaţional Saber Guardian 2017, la care au participat forţe şi mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas şi 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari şi tehnica aferentă, din Forţele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal şi tehnică aferentă, iar din Forţele Terestre Române au participat aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate şi sisteme de apărare antiaerienă Gepard. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: accident