x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aglomerație la frontiere: staţii mobile de control, trasee suplimentare și puncte de prim ajutor

Aglomerație la frontiere: staţii mobile de control, trasee suplimentare și puncte de prim ajutor

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2023   •   13:00
Aglomerație la frontiere: staţii mobile de control, trasee suplimentare și puncte de prim ajutor

Poliția de Frontieră a instituit mai multe măsuri la granița României cu Bulgaria și Ungaria. Asta deoarece la graniță este aglomerație provocată de turiști și de cetățenii români care lucrează în străinătate și revin în țară.

Peste 8,5 milioane persoane au tranzitat frontiera naţională în luna iulie, a anunțat Poliția de Frontieră. De aceea, la frontiere au fost luate mai multe măsuri de fluidizare a traficului

„Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor şi mulţi cetăţeni români stabiliţi în străinătate se întorc acasă în vacanţă sau se deplasează în afara graniţelor ţării, din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei în cursul lunii august”, au anunțat reprezentanții instituției.

Numărul polițiștilor de frontieră care au misiuni de supraveghere și control a fost suplimentat

De asemenea, a crescut numărul arterelor de control și sunt folosite istaţii mobile de verificare.

Tot pentru efectuarea unor formalităţi de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren, mai anunță Poliția de Frontieră. În plus, pentru că este foarte cald, la Nădlac II şi PTF Giurgiu au fost instalate puncte de prim ajutor. Voluntarii şi paramedicii sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate la sfârşit de săptămână în cele două puncte, în caz de nevoie.

Având în vedere că la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria controlul se derulează în comun, măsurile de fluidizare pot fi dispuse în comun cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În luna iulie, cea mai tranzitată a fost frontiera cu Ungaria cu aproximativ 2,8 milioane de persoane, urmată de frontiera cu Bulgaria cu aproximativ 2 milioane de persoane. Urmează frontiera aeriană cu un trafic de peste 1,9 milioane de persoane, pe ambele sensuri de deplasare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic frontiera aglomeratie