x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ALERTĂ - Giurgiu: Circa o mie de persoane, evacuate din zona unde a fost găsită bomba de aviaţie neexplodată

ALERTĂ - Giurgiu: Circa o mie de persoane, evacuate din zona unde a fost găsită bomba de aviaţie neexplodată

13 Feb 2017   •   13:38
ALERTĂ - Giurgiu: Circa o mie de persoane, evacuate din zona unde a fost găsită bomba de aviaţie neexplodată
Sursa foto: Foto: giurgiuveanu.ro

Aproximativ o mie de persoane au fost evacuate, luni, din zona în care a fost găsită bomba de aviaţie, neexplodată, în greutate de 250 de kilograme, a menţionat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Florin Neguţ. 

''Cei de la Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă Ciolpani sunt pe drum, sunt aşteptaţi să sosească în cel mai scurt timp la Giurgiu, între timp a fost luată măsura ca aproximativ cinci sute de persoane, angajaţi în zona şantierului unde a fost găsită bomba de aviaţie în greutate de 250 de kilograme din cel de al Doilea Război Mondial să fie evacuate şi, ca o măsură de precauţie, au fost evacuate şi aproximativ cinci sute de persoane care locuiesc în zonă, de la blocurile ANL", a declarat, pentru AGERPRES, Florin Neguţ. 

El a spus că a fost luată decizia ca bomba să fie luată de pirotehnişti şi transportată la un poligon special pentru a fi detonată. 

Bomba neexplodată de aviaţie, despre care iniţial s-a crezut că este un proiectil, din timpul celui de al Doilea Război Mondial, în greutate de aproximativ 250 de kilograme, a fost găsită luni dimineaţa de o echipă de muncitori care efectuau săpături la şantierul pentru realizarea portului trimodal Giurgiu. La aproximativ 1,5 kilometri de şantier se află un cartier de blocuri ANL şi şoseaua care duce spre port.

×