x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Argeş: Focar de pestă porcină africană confirmat în comuna Corbeni

Alertă în Argeş: Focar de pestă porcină africană confirmat în comuna Corbeni

17 Apr 2019   •   15:24
Alertă în Argeş: Focar de pestă porcină africană confirmat în comuna Corbeni

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat în comuna Corbeni din nord-vestul judeţului Argeş, a anunţat, marţi, Instituţia Prefectului.

"Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat, în data de 16.04.2019, apariţia virusului Pestei Porcine Africane (PPA) la trei animale dintr-o gospodărie din satul Oeştii Pământeni, comuna Corbeni, judeţul Argeş. Având în vedere rezultatele acestor analize, prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, în calitate de preşedinte, a convocat de urgenţă o şedinţă a Centrului Local de Combatere a Bolilor la Animale (CLCB) astăzi, 17 aprilie, pentru a adopta planul de măsuri conform legislaţiei în vigoare", se arată într-un comunicat transmis de Instituţia Prefectului Argeş.

Conform aceleiaşi surse, a fost delimitată o zonă de protecţie pe o rază de trei kilometri, precum şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri. De asemenea, s-a dispus efectuarea unui recensământ al tuturor exploataţiilor şi al animalelor, care vor fi vizitate de un medic veterinar pentru examinarea clinică şi pentru analize de specialitate.

"Gospodăria afectată este sub supraveghere oficială, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. S-a realizat dezinfecţia exploataţiei şi s-au montat covoare cu dezinfectant la intrările în comună. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a început o anchetă epidemiologică în acest caz", se mai menţionează în comunicat.

Instituţia Prefectului precizează că nu au fost raportate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploataţii de tip comercial de pe raza comunei Corbeni sau a judeţului Argeş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pestă porcină africană argeş