x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă la Galaţi! Autorităţile iau măsuri sporite de securitate pentru prevenirea pestei porcine

Alertă la Galaţi! Autorităţile iau măsuri sporite de securitate pentru prevenirea pestei porcine

27 Iun 2018   •   14:53
Alertă la Galaţi! Autorităţile iau măsuri sporite de securitate pentru prevenirea pestei porcine

Autorităţile din judeţul Galaţi iau măsuri sporite de securitate, după identificarea de cazuri de pestă porcină în judeţul Tulcea, ultimul focar fiind descoperit în urmă cu câteva zile peste Dunăre, în localitatea tulceană Grindu, a anunţat miercuri subprefectul Mihai Manoliu, în cadrul unei şedinţe a Colegiului Prefectural. 

Potrivit acestuia, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi a inventariat un număr de 25 de societăţi care se ocupă cu activităţi de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, unităţi la care se va apela în cazul descoperirii unui focar de pestă porcină. Totodată, DSVSA a notificat toate primăriile din judeţ, dar şi Direcţia Silvică şi Agenţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, precum şi Poliţia de Frontieră cu privire la raportarea, dacă se descoperă accidental, a cazurilor de porci mistreţi morţi. În plus, la ambele puncte de trecere a frontierei - Galaţi-Rutier şi Oancea au fost delegaţi inspectori DSVSA care supraveghează micul trafic de frontieră şi verifică bagajele cetăţenilor care intră în România, având în vedere că primele cazuri de pestă porcină au fost descoperite în luna mai, în Ucraina. 

Reprezentantul DSVSA Galaţi, Lenuţa Ichim, a precizat că la nivelul judeţului Galaţi nu s-a identificat niciun caz de pestă porcină africană, dar s-au intensificat măsurile de prevenire a răspândirii acestei afecţiuni mortale la animale. 

"Oricine observă animale bolnave suspecte poate raporta situaţia la telefonul DSVSA Galaţi - 0236412123, telverde, inspectorii sanitar-veterinari fiind recent instruiţi cum să acţioneze în cazul apariţiei cazurilor de pestă porcină în plan local", a spus Ichim. AGERPRES

×